Türkiyənin Səhiyyə Nazirliyi və Qida, Əkinçilik və Heyvandarlıq Nazirliyinin apardıqları laborator analizlər nəticəsində bu ölkədə bir sıra firmaların istehsal etdiyi məhsulların müəyyən partiyalarının tərkibində insan sağlamlığı üçün təhlükə törədən maddələr aşkarlanıb. İçində zərərli maddələr müəyyən edilən ərzaqların siyahısında ət məhsulları üstünlük təşkil edir. Buraya həmçinin dənli bitkilər, yağ və ağartı məhsulları da daxildir. Mütəxəssislər tərəfindən alıcılara mağazalardan alınmaması
“Radon ağciyər xərçəngi yaradır. Tədqiqatlar göstərir ki, ağciyər xərçənginin yaranmasına səbəb olan amillər arasında ikinci əsas yeri radon qazı tutur”. Bu fikri “Bakı Elm Festivalı – 2014” çərçivəsində keçirilən tədbirdə Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası (AMEA) Geologiya və Geofizika İnstitutunun şöbə müdiri, AMEA-nın müxbir üzvü Çingiz Əliyev “Azərbaycanda radon problemi” mövzusunda çıxış edərkən səsləndirib. Çernobıl qəzasından sonra SSRİ respublikalarında radon problemi ilə bağlı